Nawoord

Het was in het voorjaar van 2004 dat ik van mijn vader hoorde dat hij bezig was om een boekje samen te stellen over het militaire kerkhof op Terschelling.
Nadat hij me had verteld over de achtergronden van zijn initiatief wilde ik hem ook helpen om dit te realiseren.
We hebben toen samen de eerste uitgave gerealiseerd.

In 2006 heb ik zelf het kerkhof op Terschelling bezocht. De gelegenheid was bijzonder. Mijn ouders waren 50 jaar getrouwd en we waren met de hele familie op Terschelling. Zo kwamen wij zondag 8 oktober op het kerkhof terecht.
Voor mij was het bijzonder omdat ik twee jaar geleden alle informatie over de graven had verwerkt in het boekje. En nu sta je daar.

Mijn eerste ingeving was om een paar foto's te maken zoals je dat doet als toerist. Maar na de tweede foto schoten de gedachten over het boek van mijn vader door mij heen. Ik heb toen samen met mijn zoon Sander van elk graf een foto gemaakt.
Zo hebben we met drie generaties meegewerkt aan deze website.

Op 4 mei 2007 waren mijn vader en ik aanwezig bij de dodenherdenking op Terschelling. Het kerkhof was weer één grote bloemenzee.

Sindsdien heb ik vele reacties en aanvullende informatie ontvangen, en ook dit jaar nog steeds. Dit alles maakt deze website een mooi eerbetoon.

De gegevens op deze site zijn met grote zorgvuldigheid verzameld.
Heeft u opmerkingen of aanvullende informatie dan kunt u deze per email sturen naar

info@longway-terschelling.nl.


Stef van Kolck

14 februari 2023